Благодійний фонду Карітас Київ здійснює чимало ініціатив з Всеукраїнською Благодійною організацією Даун Синдром, зокрема проводяться тренінги, екскурсії, майстер класи. Після закінчення навчання у спеціалізованих школах, ПТУ, більшість молодих людей з синдромом Дауна залишаються вдома. Проблема, з якою зустрілась Всеукраїнська благодійна організація «Даун Синдром», це незайнятість бенефіціарів після 18 років.

Іванна Віхтинська, коориднатор  проекту ВБО «Даун Синдром», зауважує: «Проблема полягає в тому, що коли закінчується шкільний вік, молодь опиняється фактично знову у чотирьох стінах. А що далі не відомо? І тому запит на такі активності для молоді з синдромо Дауна дуже актуальні в  нашому суспільстві. І наша мета полягає у тому, щоб згуртувати їх, дати розуміння молодим людям з синдроммо Дауна, що є куди рухатися. Ми розробляємо для них такі формати, які б соціалізували та вдало інтегрували їх у сучасний суспільний простір».

Ініціативи здійснююється в межах проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», що реалізується за підтримки BMZ та DCV.