Нещодавно Благодійний фонд Карітас Київ відвідала делегація Карітасу Німеччини. Серед іншого, гості ознайомились із авторськими методичними розробками співробітників фонду у сфері праці з дітьми, що перебувають у кризі.

Зокрема Наталія Сиротич, яка є лідером авторських розробок (вона ж координатор проекту «Національна мережа Центрів надання комплексної допомоги дітям у складних життєвих обставинах та їх сім'ям»), розповіла колегам із Німеччини про кімнату емоцій, думок та мрій. Епіцентром трансформацій внутрішнього світу на цій території є піаніно емоцій з кольоровими клавішами. Дитина, що перебуває у кризі, може візуалізувати свій світ, заграти ту мелодію, яка відповідає її настрою.

Головне завдання для співробітників проекту та цього інструмента таким чином вплинути на дитину, яка б позбулась негативних думок та емоцій, а стала на шлях позитиву та якісних мрій.

Враховуючи велике зацікавлення та комплекс питань, працівники Карітасу Німеччини надзвичайно позитивно сприйняли досвід колег із Києва.

Підтримай он-лайн збір коштів на придбання підгузників важкохворим стареньким!