Делегація Карітасу Німеччини відвідала Благодійний фонд Карітас Київ. Серед багатогранного знайомства з діяльністю Благодійного фонду відбулось також засідання круглого столу. Директор Благодійного фонду Карітас Київ  о. Роман Сиротич ознайомив колег із Німеччини з сучасним станом діяльності фонду та особливостями функціонування його у часі, пов’язаному із збройним конфліктом на сході України.

Чимало уваги було приділено діяльності «Багатофункціонального соціального центру з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні». Адже саме цей проект стоїть в фарватері соціальної діяльності Благодійного фонду.

Гості з Німеччини запитали директора фонду о. Романа Сиротича, як він оцінює законодавчу базу у контексті військового конфлікту на сході України та загалом у соціальної сфері нашої держави. Очільник наголосив, що не усі Закони України сумлінно виконуються на місцях, хоча назагал законодавча база в Україні є доволі сприятлива для соціальної діяльності.

Водночас керівник подякував представникам німецького Карітасу за те, що виявляють зацікавлення та допомагають Україні, оскільки завдячуючи міжнародним донорам чимало людей, що перебувають у кризі, системно отримують соціальну підтримку та стають впевненішими у завтрашньому дні.

Підтримай он-лайн збір коштів на м'ячі для підліткової футбольної команди!