Традиційно з настанням Різдвяного посту Карітас-Київ долучається до щорічної загальнонаціональної благодійної акції «Різдвяна свічка» - цього року уже в 15-ий раз. Свічки, декоровані руками молодих людей з особливими потребами, - що є підопічними Карітасу у Львові, - принесуть благословенне світло Різдва до осель, а зібрані під час акції кошти будуть спрямовані на допомогу сиротам, дітям з малозабезпечених і неповних родин, сімей переселенців із зони воєнних дій.

Впродовж останніх років близько 130.000-150.000 людей доброї волі долучаються до акції по всій Україні, - що свідчить про грандіозну підтримку та довіру до роботи Карітасу. Традиційно найбільше свічок розповсюджується на заході України (на Волині, Івано-Франківщині, Львівщині, Тернопільщині), однак також "Різдвяна свічка” охоплює Дніпро, Маріуполь, Краматорськ, Полтаву, Харків, Кривий Ріг, Одесу та інші міста на сході та півдні України.

"«Різдвяна свічка» має подвійну мету: не лише зібрати кошти для допомоги потребуючим дітям, але й звернути увагу кожного з нас до проблем дітей і молоді, які перебувають у кризових обставинах життя. Діти першими і чи не найбільше відчувають всі наслідки гуманітарної та економічної кризи - характерної для теперішньої України. Маленька пожертва за свічку під силу практично кожному - мова про 20 грн. Ці кошти допомагають нам принести світло добра і любові до кризових дітей, подарувати їм підтримку і відчуття, що у світі є добрі люди, готові протягнути руку допомоги”, - зазначає о. Роман Сиротич, директор Карітасу-Київ.

Перед Різдвом ми всі намагаємось підготувати подарунки нашим рідним та близьким – придбання цієї свічечки стане приємною прикрасою Різдвяного столу. А за виручені від акції кошти Карітас-Київ зможе надалі для потребуючих дітей організовувати літні табори і мандрівки Україною, продовжуватиме роботу творчих гуртків, навчальних і спортивних заходів, надаватиме адресну матеріальну допомогу.

Отримати різдвяну свічечку і подарувати водночас вогник надії у серцях наших підопічних можна наступними способами:

А) Якщо Вас цікавить менше 10 свічок, - будь ласка, завітайте за однією з цих адрес:

вул. Микитенка, 7-б, Київ (соціальний центр Карітасу-Київ) із понеділка по п"ятницю з 09:30 до 18:00

вул. Покровська 6, Київ (Церква Миколи Доброго на Подолі

вул. Микільсько-Слобідська, 5, Київ (Патріарший собор Воскресіння Христового)

вул. Паркова Дорога 1, Київ (Церква Св. Миколая)

Вознесенський узвіз, 7, Київ (колишня вул. Смирнова-Ласточкіна, Монастир Св. Василія Великого)

Б) Якщо Ви зацікавлені в придбанні понад 10 свічок, будь ласка, заповніть цю форму. Ми зв'яжемось з Вами протягом 48 годин після запиту, щоб уточнити спосіб і строки доставки.

Участь в благодійній акції "Різдвяна свічка” – Ваш неоціненний внесок в опіку кризовими дітьми, внесок у їхнє майбутнє, а отже у прийдешність нашої країни!

Чи могли б Ви підтримати он-лайн збірш коштів для придбання підгузників для важкохворих людей?

Карітас-Київ отримав подяку від мера Віталія Кличка

Для понад 100 самотніх осіб похилого віку забезпечено домашню опіку