В приміщенні БФ «Карітас-Київ» відбувся дуже цікавий захід –  майстер-клас з виготовлення – ключниці (це місце для зберігання ключів). У ньому взяли участь люди похилого віку з числа жертв націонал-соціалізму, діти, підлітки та волонтери. Захід пройшов у рамках програми «Місце зустрічі: діалог» за підтримки німецького фонду EVZ.
Оскільки літні люди дуже потребують уваги і спілкування, то особливим святом для них є зустрічі з дітьми, які викликають багато позитивних емоцій, впевненості та гарного настрою. Саме тому основною метою цього заходу було створити умови для спілкування та плідної взаємодії між різними поколіннями.

Було дуже приємно спостерігати як діти, молодь та люди старшого віку разом працюють, як один у одного перехоплюють та доповнюють ідеї, з задоволенням трудяться, дають поради одне одному і всі прислухаються до них. Це незабутнє видовище, а присутність у такому середовищі дуже об’єднує, бо бачиш як люди із досвідом співпрацюють із тими, хто його ще лише набирається.

Спільна праця сприяє розкриттю талантів та єднанню поколінь, тому найкраще діалогу досягається у процесі спільної праці. Разом клеїли, малювали, свердлили, вирізали та багато, багато іншого. А що найважливіше - то спілкувалися!!! Розповідали одне одному про різні події та моменти їхнього життя. Так діти та молодь дізнаються багато цікавого, а літні люди - мають із ким поділитися своїм досвідом. Діалог в процесі таких зустрічей є основою і великим досягненням.

Дуже шкода, що фото не може сповна передати атмосферу творчого процесу та щирих радісних почуттів, але тішить те, що спільно виготовлений виріб кожного дня буде нагадувати про радісну мить його створення.

Чи могли б Ви підтримати он-лайн збірш коштів для придбання підгузників для важкохворих людей?

Карітас-Київ отримав подяку від мера Віталія Кличка

Для понад 100 самотніх осіб похилого віку забезпечено домашню опіку