«Понад 100 самотніх людей літнього віку у Міжнародний День інваліда отримали допомогу від БФ «Карітас Київ» продуктовими наборами, медикаментами, а також підгузками для тих, кому вони потрібні. Така можливість виникла завдяки благодійникам, які щедро дали свої кошти на таку ціль», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений - це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям інвалідів.

Проведення Міжнародного дня інвалідів спрямовано на привернення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав та благополуччя. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента з 1993 року.

alt

Допомога та підтримка людей похилого віку – один з головних напрямків діяльності БФ «Карітас Київ». Карітас вже багато років допомагає самотнім людям, інвалідам, пенсіонерам, які не можуть пересуватися і через це змушені постійно перебувати вдома, або ж тим, чиє пересування вкрай ускладнене. Зокрема, на сьогоднішній день, під опікою Карітасу понад 100 осіб. Ця опіка передбачає надання соціальної, медичної та матеріальної допомоги. Надається допомога медичними препаратами, засобами гігієни, пелюшками та підгузками, постійною опікою патронажних сестер, а ще продуктовими наборами.

«Саме літні люди, інваліди – це одна з найважливіших груп, з якими і для яких ми працюємо. Так, на сьогоднішній день у рамках Догляду вдома – домашньої опіки перебуває понад 100 самотніх осіб. Це люди, які пережили далеко не найкращі часи свого життя, а сьогодні вони залишилися самотніми і потребують допомоги, підтримки, а що найважливіше – це спілкування. Якраз спілкування і відчуття, що хтось поруч, що вони не відкинені, що їх проблеми зрозумілі іншим – це і є те найважливіше чого дуже часто не вистачає цим людям.

alt

Тому, коли приходить медсестра чи соціальний працівник Карітасу, вони просять розповісти, що робиться у світі, місті, а від себе розповідають різні випадки свого життя. Ця допомога це важливий вияв уваги, але і підтримки, бо у сьогоднішній економічній ситуації ці старенькі просто виживають. Від себе особисто та від усіх цих літніх людей висловлюю щиру подяку всім, хто долучився до можливості надання допомоги. Водночас запрошую усіх бажаючих до добрих справ для стареньких людей», - наголосив директор БФ «Карітас Київ» о. Роман Сиротич.

Підтримай он-лайн збір коштів на придбання підгузників важкохворим стареньким!