Благодійний фонд «Карітас-Київ» працює з 1992 року - за цей період десятки тисяч потребуючих людей отримали соціальні послуги, гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну опіку. Діяльність зосереджена на мешканців Києва та 5 областей: Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської та Вінницької; меншою мірою охоплюються інші регіони України.

Результативність і масштаб роботи неодноразово відзначались нагородами і подяками: Національного конкурсу «Благодійна Україна», Національного рейтингу благодійників України (проводиться у партнерстві з “Новое Время” та Ernst and Young), Київського міського голови, КМДА, районних державних адміністрацій.

Карітас-Київ є частиною світової спільноти Caritas з понад 120-річним досвідом та масштабом роботи в більш як 200 країнах світу, офіційним представництвом в ООН, Раді Європи і Організації африканської єдності.

Діяльність здійснюється на християнських засадах і цінностях, але незалежно від віросповідання, соціального становища особи, якій надається допомога, її етнічного походження, статі, віку.

В Карітасі-Київ діють на даний момент:
Мобільна робота з дітьми, молоддю і сім’ями (кризовими, малозабезпеченими, неповними, багатодітними, з проблемами узалежнення): надання первинної матеріальної допомоги, соціальні послуги, харчування, психологічна підтримка, футбольний клуб, навчальні заходи, клуби самодопомоги, юридичні та інформаційні консультації, ігрова кімната для наймолодших, міні-бібліотека, комп’ютерний клас, літні табори, краєзнавчі мандрівки.
Домашня опіка для інвалідів, невиліковно хворих і одиноких людей похилого віку: медична допомога (вимірювання тиску, приймання ліків, уколи, інші медичні послуги), соціальна допомога (вироблення документів, представлення інтересів в державних структурах, сплата комунальних платежів), допомога по господарству (купівля продуктів, прибирання в квартирі, приготування їжі), догляд за тілом, психологічна підтримка, випозичання реабілітаційного обладнання, інформаційно-консультаційні послуги.
Центр по роботі з дітьми та сім’ями, які стали свідками насильства та змушені покинути рідні домівки: індивідуальні та групові консультації, майстер-класи, розвиваючі заняття, арт-терапія, тренінги і семінари для батьків.
Програма миробудування: психологічне консультування, групи психосоціальної підтримки, соціальний супровід, тематичні тренінги, фасилітація соціальних і громадських ініціатив, участь в кіноклубах, танцювальних заняттях і театральної групи.
Центр надання соціальних послуг: благодійна перукарня, пральня, швейна майстерня, надання гуманітарної допомоги у вигляді одягу та взуття, продуктів харчування та медикаментів.
Консультативний центр з протидії торгівлі людьми: психологічна і матеріальна допомога, сприяння у розшуку зниклих за кордоном людей, консультації з питань виїзду за кордон, заходи з протидії торгівлі людьми.
Клуб людей літнього віку: виїзні та в соціальному центрі зустрічі для близько 80 осіб з числа жертв націонал- соціалізму, вимушених переселенців та осіб з обмеженими функціями мобільності, проведення просвітницьких занять і тренінгів, групи взаємопідтримки, відвідування маломобільних та немобільних.
Адресна матеріальна допомога і консультування для учасників АТО та сім'ям загиблих учасників, дітей з інтернатних закладів, безпритульних, мешканців геріатричних центрів, у місцях позбавлення волі.
Благодійні акції, зимова мобільна кухня, інформаційні кампанії, культурні заходи, літні табори.

Серед основних донорів і партнерів:
◾ Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Програма розвитку ООН (UNDP), Дитячий фонд ООН (UNICEF), Федеральне Міністерство Економічної Співпраці та Розвитку Німеччини (BMZ)
◾ Католицька Служба Допомоги США (Catholic Relief Services), CNEWA (Catholic Near East Welfare Association), Лицарі Колумба в Україні, Карітас України, Українська Греко-Католицька Церква, Карітас Німеччини, Карітас Австрії, Реновабіс
◾ Європейська бізнес-асоціація, METRO, Монделіс Україна, Київстар, Uklon, Le Boutique, Галнафтогаз, Sandoz, Укрпошта, Uber, Київенерго, Cargill Ukraine, Еонія, Biosphere, Львівська Майстерня Шоколаду, пекарні Волконський, Фудбенк
◾ Державні соціальні служби, “Право на здоров’я” (HealthRight International), “Ла Страда” (La Strada), Львівська Освітня Фундація (Lviv Education Foundation), Магнолія ТВ та інші.

Команда Карітасу-Київ налічує близько 35 працівників і понад 100 волонтерів, які залучені у різні проекти та ініціативи. По Україні загалом сьогодні працюють понад 1500 співробітників та волонтерів в 37 регіональних організаціях Карітасу України.

Підтримай он-лайн збір коштів на придбання підгузників важкохворим стареньким!