Благодійний фонд «Карітас-Київ» працює з 1992 року - за цей період десятки тисяч потребуючих людей отримали соціальні послуги, гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну опіку. Діяльність зосереджена на мешканців Києва, Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської та Вінницької областей, меншою мірою охоплюються інші регіони України.

Підхід і масштаб роботи неодноразово відзначались нагородами і подяками, серед останніх: подяка від Київського міського голови, КМДА, районних державних адміністрацій, відзнака відзнака Національного рейтингу благодійників України у партнерстві з “Новое Время” та Ernst and Young, Українського Форуму Благодійників, Української Біржі Благодійності.

Карітас-Київ є частиною світової спільноти Caritas з понад 120-річним досвідом та масштабом роботи в більш як 200 країнах світу.

Діяльність здійснюється на християнських засадах і цінностях, але незалежно від віросповідання, соціального становища особи, якій надається допомога, її етнічного походження, статі, віку.

В Карітасі-Київ діють на даний момент:
✔ Мобільна робота з дітьми, молоддю і сім’ями (кризовими, малозабезпеченими, неповними, багатодітними, з проблемами узалежнення): надання первинної матеріальної допомоги, соціальні послуги, харчування, психологічна підтримка, футбольний клуб, навчальні заходи, клуби самодопомоги, юридичні та інформаційні консультації, ігрова кімната для наймолодших, міні-бібліотека, комп’ютерний клас, літні табори, краєзнавчі мандрівки.
✔ Домашня опіка для інвалідів, невиліковно хворих і одиноких людей похилого віку: медична допомога (вимірювання тиску, приймання ліків, уколи, інші медичні послуги), соціальна допомога (вироблення документів, представлення інтересів в державних структурах, сплата комунальних платежів), допомога по господарству (купівля продуктів, прибирання в квартирі, приготування їжі), догляд за тілом, психологічна підтримка, випозичання реабілітаційного обладнання, інформаційно-консультаційні послуги.
✔ Центр по роботі з дітьми та сім’ями, які стали свідками насильства та змушені були покинути рідні домівки: індивідуальні та групові консультації, майстер-класи, розвиваючі заняття, арт-терапія, тренінги і семінари для батьків.
Програма миробудування задля відновлення і примирення: психологічне консультування, групи психосоціальної підтримки, соціальний супровід, тематичні тренінги, фасилітація соціальних і громадських ініціатив, участь в кіноклубах, танцювальних заняттях і театральної групи.
Центр надання соціальних послуг: благодійна перукарня, пральня, швейна майстерня, надання гуманітарної допомоги у вигляді одягу та взуття, продуктів харчування та медикаментів.
✔ Консультативний центр з протидії торгівлі людьми: психологічна і матеріальна допомога, сприяння у розшуку зниклих за кордоном людей, консультації з питань виїзду за кордон, заходи з протидії торгівлі людьми.

Адресна матеріальна допомога і консультування для учасників АТО та сім'ям загиблих учасників, дітей з інтернатних закладів, безпритульних, мешканців геріатричних центрів, у місцях позбавлення волі.
Благодійні акції, зимова мобільна кухня, інформаційні кампанії, культурні заходи, літні табори.

Серед основних донорів і партнерів:
◾ Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Програма розвитку ООН (UNDP), Дитячий фонд ООН (Unicef), Федеральне Міністерство Економічної Співпраці та Розвитку Німеччини (BMZ)
◾ Католицька Служба Допомоги США (Catholic Relief Services), CNEWA (Catholic Near East Welfare Association), Лицарі Колумба в Україні, Українська Греко-Католицька Церква, Карітас України, Карітас Німеччини, Карітас Австрії, Реновабіс
◾ METRO, Монделіс Україна, Київстар, Київенерго, Укрпошта, Київський міський благодійний фонд «Фудбенк», Uklon, Le Boutique, Львівська Майстерня Шоколаду, Cargill Ukraine, Еонія
◾ Державні соціальні служби, “Право на здоров’я” (HealthRight International), “Ла Страда” (La Strada), Львівська Освітня Фундація (Lviv Education Foundation), Магнолія ТВ та інші.

Команда Карітасу-Київ налічує близько 35 працівників і понад 100 волонтерів, які залучені у різні проекти та ініціативи.

Чи могли б Ви підтримати он-лайн збірш коштів для придбання підгузників для важкохворих людей?

Карітас-Київ отримав подяку від мера Віталія Кличка

Для понад 100 самотніх осіб похилого віку забезпечено домашню опіку