Благодійний Фонд «Карітас-Київ» працює з 1992 року - за цей період десятки тисяч потребуючих людей отримали соціальні послуги, гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну опіку. Діяльність зосереджена на мешканців Києва, Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської та Вінницької областей, меншою мірою - і в інших регіонах України.

Підхід і масштаб роботи неодноразово відзначались нагородами і подяками, серед останніх: подяка від Київського міського голови, КМДА, районних державних адміністрацій, відзнака Національного рейтингу благодійників України, Українського Форуму Благодійників, Української Біржі Благодійності.

Карітас Київ є частиною світової спільноти Caritas з понад 120-річним досвідом та масштабом роботи в більш як 165 країнах світу.

Діяльність здійснюється на християнських засадах і цінностях, але незалежно від віросповідання, соціального становища особи, якій надається допомога, її етнічного походження, статі, віку.

В Карітасі-Київ діють:
✔ Мобільна робота з дітьми, молоддю і сім’ями (кризовими, малозабезпеченими, неповними, багатодітними, з проблемами узалежнення): надання первинної матеріальної допомоги, соціальні послуги, харчування, психологічна підтримка, навчальні заходи, футбольний клуб, клуби самодопомоги, юридичні та інформаційні консультації, ігрова кімната для наймолодших, міні-бібліотека, комп’ютерний клас, літні табори, краєзнавчі мандрівки.
✔ Домашня опіка для інвалідів, невиліковно хворих і одиноких людей похилого віку: медична допомога (вимірювання тиску, приймання ліків, уколів і інших медичних послуг), соціальна допомога (вироблення документів, представлення інтересів підопічних в державних і приватних структурах, сплата комунальних платежів), допомога по господарству (купівля продуктів, прибирання в квартирі, приготування їжі), догляд за тілом, психологічна підтримка, випозичання реабілітаційного обладнання, інформаційно-консультаційні послуги.
✔ Центр по роботі з дітьми та сім’ями, які стали свідками насильства та змушені були покинути рідні домівки: індивідуальні та групові консультації, майстер-класи, розвиваючі заняття, арт-терапія, тренінги і семінари для батьків.
Програма миробудування задля відновлення і примирення: психологічне консультування, групи психосоціальної підтримки, соціальний супровід, тематичні тренінги, фасилітація соціальних і громадських ініціатив, участь в кіноклубах, танцювальних заняттях і театральної групи.
Центр надання соціальних послуг: благодійна перукарня, пральня, швейна майстерня, надання гуманітарної допомоги у вигляді одягу та взуття, продуктів харчування та медикаментів.
✔ Консультативний центр з протидії торгівлі людьми: психологічна і матеріальна допомога, сприяння у розшуку зниклих за кордоном людей, консультації з питань виїзду за кордон, заходи з протидії торгівлі людьми.

Адресна матеріальна допомога і консультування для учасників АТО та сім'ям загиблих учасників, дітей з інтернатних закладів, безпритульних, мешканців геріатричних центрів, у місцях позбавлення волі.
Благодійні акції, зимова мобільна кухня, інформаційні кампанії, культурні заходи, літні табори.

Серед основних донорів і партнерів:
- USAID, Програма розвитку ООН (UNDP), Дитячий фонд ООН (Unicef), Федеральне Міністерство Економічної Співпраці та Розвитку Німеччини
- Католицька Служба Допомоги США (Catholic Relief Services), CNEWA (Catholic Near East Welfare Association), Лицарі Колумба в Україні, Українська Греко-Католицька Церква, Карітас України, Карітас Німеччини, Карітас Австрії, Реновабіс
- METRO, Монделіс Україна, Київстар, Київенерго, Укрпошта, Київський міський благодійний фонд «Фудбенк», Uklon, Le Boutique, Львівська Майстерня Шоколаду, Cargill Ukraine, Еонія
- Державні соціальні служби, “Право на здоров’я” (HealthRight International), “Ла Страда” (La Strada), Львівська Освітня Фундація (Lviv Education Foundation), Магнолія ТВ.

Команда Карітасу-Київ налічує близько 35 працівників і понад 100 волонтерів, які залучені у різні проекти та ініціативи.

Директор Карітас Київ отримав Подяку Київського міського голови Віталія Кличка

Карітас Київ взяв участь у третьому Національному рейтингу благодійників потрапивши у ТОП - 25

Понад 1900 подарунків надано потребуючим дітям

ПОТРІБНІ ПІДГУЗНИКИ ДЛЯ МАЛЮКІВ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Забезпечено домашню опіку для понад 100 самотніх осіб похилого віку

Центр дитячого розвитку охопив вже більше 300 дітей вимушених переселенців

Наші реквізити:

"Благодійний Фонд «Карітас Київ»"
Відділення № 8 у м. Києві
ЄДРПОУ 21477781 МФО 325365

Що Ви шукаєте?

Стежте за нами у соцмережах!

Наші контакти:

ми на карті